30 Haziran 2017 Cuma

Kayıp Pleiad - Elektra





"Kayıp Pleiad"
Sanatçı: Randolph Rogers (1825-1892)
[Sanatçının etniğini nasıl da belirtiyorlar "American" !!! Türk'e gelince sanat "İslam" olur!]





Kayıp dediğine göre "Elektra" olmalı....

Truvalıların atalarından Dardanos'un soy atası olan Elektra, Truva'nın düşmesine çok üzülür, acıya katlanamadığı içinde kızkardeşlerinden ayrılır. Artık dünyadaki akrabalarının kötü kaderlerini görmeyecektir. Yıldızdan gezegene dönüştüğü anlatılır...


- Atlas ile Pleione'nin kızları Pleiadlar = Yedi Kandilli Süreyya - Ülker burcu.
- Atlas Prometheus'un kardeşidir. Etrüskler Atlas'a Aril der. (Er/Ar+İl)
- "Atlantis" "Atlasın Adası" , "Atlantik (Atlas Okyanusu)" da "Atlas Denizi" demektir. Adı Atalantis olarak ta verilmektedir. (ATA)
- Kuzey Afrika'daki Atlas dağlarının oluşumu; Perseus Gorgo'yu (Korku) öldürünce, Atlas'a Gorgo'nun kesik başını çevirir, Atlas taş (Dağ) olur.
- Mitolojinin dine uyarlanışı: Atlas, dünya ile gökyüzünün arasındaki dengeyi sağlayan tanrıdır; astronomi, yıldızlar, yörünge, navigasyon, yol gösterendir, tıpkı Başmelek Cebrail gibi....aynı zamanda Cebrail, Prometheus gibi ileriyi gören, geleceği bilendir.
- Heykel için Merope diyenler de var, diğerlerinin aksine Merope bir ölümlü ile evlenmiştir. Bu sebeple de burcun en sönük yıldızıdır.


Dardanos - Tarkanos - Tarquin - Dardan - Tarkan
Teucer (Türker) - Saka (İskit) - Teucria (Türkiya)


- Aeneas: Tanrıça Afrodit ile Troyalı prens Ankhises'in (Anchises) oğludur. Troya kral soyunun ilk atası Zeus ile Elektra'nın oğlu Dardanos'tur. Troya'nın kurucusu Tros ile kral soyu iki dala ayrılır: İlios (İlus) ile Assarakos (Assaracus), İlios'un torunu olan Priamos Troya kralı, Assarakos'tan gelme Ankhises ise Dardanie şehrinin yöneticisidir. Ankhises ile Priamos ve Hektor (Ektor) ile Aeneas aynı kuşaktan amcaoğullarıdır. Ama, Aeneas'ın Priamos oğullarından üstünlüğü bir tanrıçanın oğlu olmasından gelir. (Azra Erat- Mitoloji Sözlüğü)

- Teucer: Nehir tanrısı Scamander (Saka) ile Idaea (İda) nymph'in oğlu, Troya kral soyunun atasıdır. (Teucer) Teukros'un oğlu yoktur, halkını koruyacak bir varis arar. Dardanos'u konuk eder ve kızı Batieia ile evlendirip tahtını ona bırakır. Başka bir anlatımda ise (Phanodemos of Athens - 325) , Ata Teucer Dardanos'un kızıyla evlenir ve Dardanos'tan sonra bölgenin kralı olur. Kral Teucer tarafından kurulan şehir Teucria olarak isimlendirilir ve bölge halkı Teucrianlar olarak anılır. Dardanos'un gelmesiyle Dardania , daha sonra da Troad olur. Ama halk Teucrian adından hiç vazgeçmemiştir. Troya, İlium ve Pergamum olarak ta bilinir. Teucrian ise aslında Teucer olarak kayıtlara geçmiştir. Teucer 3000 yıl önceki söyleniş şeklidir. Bugün bunu Türker olarak söylüyoruz. Hatta 1000 yıl önce bile Tyker olarak yazılan ve Viking Erik ile maceralara katılan bir Türker vardır... Bilmem anlatabildim mi?..



SB.